13 mistere ale lumii antice care nu au nicio explicaţie

Misterele lumii noastre sunt multe, însă aici ne vom limita doar la câteva dintre ele, despre care nimeni nu poate oferi vreo explicaţie viabilă:

LINIILE MOZAICULUI CHINEZESC

Situat în deşertul provinciei Gansu Sheng din China, mozaicul este alcătuit din linii care par să nu aibă nicio logică. El poate fi găsit la coordonatele: 40°27’28.56″N, 93°23’34.42″E. Există multe informaţii despre aceste linii stranii ale mozaicului, care sunt gravate în piatră. Scopul lor şi cine le-a realizat rămâne un mister de nepătruns chiar şi în prezent. Liniile acoperă o suprafaţă imensă, dar cu toate acestea ele îşi păstrează rectilinitatea, în ciuda curburii terenului şi a obstacolelor sale.

 

PĂPUŞĂ DIN PIATRĂ AL CĂRUI MISTER NU POATE FI DESCIFRAT

În anul 1889, în localitatea Nampa, Idaho (SUA) a fost găsită o figurină din piatră în timpul unor excavaţii. În mod cert realizată de mâna omului, ea a fost găsită la adâncimea de 105 metri, ceea ce o plasează într-un timp cu mult mai îndepărtat decât prima apariţie a omului pe acele meleaguri, după ştiinţa istoriei actuale.

Singura explicaţie pe care savanţii contemporani au dat-o acestei statui a fost aceea că „este imposibil ca ea să existe încă din acele timpuri”.

 

PRIMUL CALENDAR DIN PIATRĂ

În deşertul Sahara din Egipt se află cel mai vechi calendar astronomic din piatră care este cunoscut până în prezent. El este numit Nabta. Se pare că a fost construit aproximativ cu 1000 de ani înainte de complexul de la Stonehenge. Nabta a fost ridicat pe malul unui lac ce este secat în prezent.

Uluitor e că blocurile de piatră uriaşe care îl compun, înalte de peste 3 metri, au fost deplasate pe distanţe enorme prin deşert în urmă cu 6000 de ani, pentru a construi acest calendar astronomic. Ce fel de oameni „primitivi” au putut să facă aceasta? Totuşi, se pare că zona respectivă nu a fost dintotdeauna deşertică. Există dovezi că ea a fost locuită în mileniile 10 şi 8 i.Hr., fiind acoperită de o bogată vegetaţie, care în timp a fost înghiţită de deşert.

 

PIESA DIN FIER ÎN PIATRĂ, VECHE DE 300 DE MILIOANE DE ANI

În anul 1998, un om de ştiinţă rus, care făcea nişte investigaţii la câteva sute de kilometri depărtare de Moscova, a găsit o bucată de piatră în care era incrustata o piesă din fier. Geologii au estimat că vârsta rocii este de aproximativ 300-320 de milioane de ani. Ştiinţa ne spune că la acea vreme nu exista încă viaţă inteligentă pe planeta noastră; nu existau nici măcar dinozaurii.

 

RACHETĂ ÎN ANTICHITATE

Acest desen găsit pe pereţii unei peşteri din Japonia datează dinainte de anul 5000 i.Hr.

 

PIETRELE CARE „MERG” SINGURE

Nici chiar NASA nu poate explica acest fenomen straniu. El are loc în Valea Morţii din Parcul Naţional SUA. Platoul Racetrack este perfect drept de la nord la sud şi de la est la vest. Rocile, unele dintre ele cântărind sute de kilograme, alunecă pe sedimentul platoului, lăsând urme foarte vizibile, însă nimeni nu a putut să vadă efectiv cum anume se petrece aceasta.

 

PUTEREA PIRAMIDEI

În Mexic există marea piramidă de la Teotihuacan. Construcţiile acestui oraş antic conţin în pereţii lor straturi de mică. Cel mai apropiat sit unde există mică se află însă în Brazilia, la mii de kilometri depărtare.

Mica se foloseşte mai ales în tehnologie şi în producerea energiei; s-a ridicat în mod firesc întrebarea: de ce au dorit constructorii să încorporeze acest material în construcţia piramidei şi a altor clădiri de pe acel platou? Fireşte, presupunând că au făcut efortul să o găsească şi să o transporte mii de kilometri până acolo…

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata