14 persoane urmărite penal în dosarul de evaziune cu contracte de consultanţă în construcţii

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a informat vineri că a început urmărirea penală față de 14 de persoane în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cu contracte de consultanță în domeniul construcțiilor civile și industriale.

Potrivit unor surse oficiale din IGPR, în vizorul polițiștilor și procurorilor se află și mai multe primării, unele contracte fiind semnate cu autorități locale.

„Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecții au inițiat, derulat și participat la circuite evazioniste și de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false și înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retrași în totalitate, în numerar”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la aproximativ trei milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, în timp ce suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ nouă milioane de lei, arată sursa citată.

În acest dosar, polițiștii au efectuat vineri 31 de percheziții domiciliare și la sediile unor firme în București și județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu, 25 de persoane urmând a fi duse la audieri, conform Inspectoratului General al Poliției Române.

Dosarul penal se află în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Activitățile au fost desfășurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informații. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata