18 elevi de la Palatul Copiilor din Botoşani au creat un braţ robotic humanoid

Mai mulți elevi din Botoșani, coordonați de un profesor de la Palatul Copiilor din Botoșani, au creat un braț robotic humanoid. Performanța a fost realizată în perioada 15 aprilie- 15 iunie, în cadrul unui proiect derulat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Palatul Copiilor.

La proiect au lucrat 18 elevi, coordonatorul proiectului fiind profesorul Luisian Grigore, în timp ce partea de realizare practică a fost condusă de elevul Mihnea Horbuli.

Brațul robotic creat este mai performant față de predecesorul său, prin materialele folosite, mai multe grade de libertate (trei la fiecare deget, unu la palmă și rotirea încheieturii) și aspectul apropiat de cel uman.

Imprimanta 3D finalizată de o echipă de elevi ai Cercului de Fizică Aplicată condusă de Mihnea Horbuli Mihnea a avut un rol fundamental în realizarea brațului, toate componentele mecanice fiind ‘turnate’ cu imprimanta 3D. Materialele pentru realizarea proiectului au fost suportate de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret—Centrul de Tineret Botoșani.

„La finalizarea proiectului au participat reprezentanți ai instituțiilor partenere, elevi și profesori de specialitate din Botoșani, Iași și Suceava. Profesorii invitați au fost impresionați de realizare și de costurile scăzute în crearea brațului, comparând cu alte proiecte asemănătoare”, se arată într-un comunicat al Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

Cinci dintre elevii implicați în acest proiect au realizat, anul trecut, o mână robotică ‘Robohand. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata