26 martie – ultimul termen de depunere a candidaturilor pentru PE la BEC

Partidele politice, alianţele politice şi cele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale legal constituite şi candidaţii independenţi mai pot să-şi depună şi să-şi înregistreze candidaturile pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central până pe 26 martie, ora 24,00.

În termen de 24 de ore de la înregistrare, cel mai târziu pe 27 martie, listele de candidaţi şi candidaturile independente sunt aduse la cunoştinţa publică prin afişare la sediul BEC şi la birourile electorale.

Până la împlinirea a 45 de zile înainte de data alegerilor, cel mai târziu 10 aprilie, se pot formula contestaţii privind admiterea sau respingerea candidaturilor. Soluţionarea se va face de Tribunalul Bucureşti, în termen de 2 zile. Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti, iar cel mai târziu la 15 aprilie CAB se pronunţă prin decizie definitivă.

Cel mai târziu la 16 aprilie candidaturile pentru PE rămân definitive.

Alianţa electorală PSD-UNPR-PC va depune, sâmbătă, la sediul Biroului Electoral Central, dosarele de candidatură pentru alegerile europarlamentare. PDL va veni cu listele la BEC duminică, iar PNL şi UDMR se vor prezenta luni pentru a-şi înregistra candidaturile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata