Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină

„Bolile nu sunt altceva decât semnalele şi simptomele care reflectă nevoia organismului de a se curăţa şi reconstrui”

  • Ce este detoxifierea

Corpul are capacitatea naturală de a se autoregla atunci când este hrănit în mod corespunzător şi sănătos. Organismul uman este un sistem foarte complex în care toate organele sunt intercorelate, iar atunci când starea de sănătate este perfectă, funcţiile corpului sunt echilibrate şi armonioase.

 Detoxifierea corectă a organismului este într-adevăr, o ştiinţă şi o artă în sine, capabilă să remedieze problemele datorate consumului de alimente toxice şi congestive care formează sedimente şi obstrucţii nocive în organism. Detoxifierea este de un mare ajutor şi în cazul stresului cronic şi în general, a unui stil de viaţă nesănătos şi dezechilibrat.

 Există multe variante de detoxifiere a corpului de exemplu, prin post, prin cure cu sucuri de legume şi fructe, printr-o dietă alcalină. În prezent, datorită vastelor studii în domeniul nutriţiei, există nenumărate posibilităţi şi modalităţi de curăţare şi regenerare a organismului. Este important ca aceste cure să se realizeze periodic pentru că pot preveni din timp apariţia bolilor sau afecţiunilor, dar este necesar să cereţi întotdeauna îndrumarea avizată din partea unui medic competent care să vă ofere varianta cea mai potrivită şi personalizată pentru dumneavoastră.

O variantă foarte simplă şi uşor de pus în practică este să introduceţi în dietă cât mai multe alimente proaspete, care nu sunt preparate, şi mai ales fructe care au proprietăţi de auto-purificare. Aceste alimente hrănesc organismul, dar în acelaşi timp îi menţin şi curăţenia interioară.

Este foarte important să curăţăm, să întărim şi, prin urmare, să regenerăm celulele şi ţesuturile. Detoxifierea este procesul obligatoriu prin care trebuie să treacă organismul pentru a realiza acest lucru. Detoxifierea este un proces declanşat pe cale naturală din momentul în care începe alcalinizarea organismului prin adoptarea unei diete compuse din alimente crude, neprelucrate.

 Regenerarea şi detoxifierea corpului determină eliminarea totală a cauzei care conduce la manifestarea simptomelor. Dacă vom corecta cauza problemei, simptomele vor dispărea în mod automat.

Iată ce afirmă dr. Robert Morse în acest sens: “Regenerarea trebuie înţeleasă în sensul de reconstrucţie a ţesutului epuizat, în timp ce detoxifierea este metoda folosită pentru a elimina inflamaţia şi toxinele care au determinat degradarea iniţială a ţesutului. Cel mai important lucru este să determinaţi cauza care a produs manifestarea simptomelor şi să vă concentraţi asupra ei.”

După ani întregi de studii în domeniul nutriţiei şi de cazuri vindecate cu mult succes în clinica sa, dr. Robert Morse afirmă că există trei cauze principale de manifestare a simptomelor de boală:

1. acidoza care provoacă inflamaţii care conduc la congestii, ulceraţii şi atrofiere (distrugerea ţesutului);

2. toxicitatea care produce congestie, inflamaţii şi distrugere la nivel celular, ceea ce va conduce la distrugerea ţesuturilor;

3. epuizarea sau distrugerea tisulară provocată de informaţii genetice, acidoză şi/sau toxicitate.

 Toate acestea pot fi prevenite şi vindecate din timp printr-o alimentaţie cât mai pură, echilibrată şi diversificată, alcătuită în mod optim din alimente alcaline în proporţie de 80% şi alimente acide în proporţie de 20%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata