Detoxifierea corpului şi a minţii pentru o sănătate deplină

  • Schimbarea regimului alimentar îi va ajuta foarte mult pe cei care îşi schimbă totodată şi gândurile

Detoxifierea nu priveşte doar corpul. Ea este utilă şi pentru limpezirea minţii, deoarece atunci când organismul este curăţat, mintea ne devine mai limpede, ne putem concentra mai bine pe scopurile noastre în viaţă. Într-un spaţiu de-acum curăţat, nu mai este loc pentru gânduri negative, depresie, violenţă, gelozie, furie. Cu cât avem mai multe blocaje interne, cu atât ne simţim mai rău în propria minte şi corp. Există, cu adevărat, o legătură incontestabilă între minte şi corp.

Din păcate, în ultimele decenii, pe măsură ce medicina a pus tot mai mult accent pe medicamente şi intervenţii chirurgicale, nu s-a preţuit curăţarea internă şi a dispărut credinţa în capacitatea organismului de a se vindeca singur”(Kimberly Snyder, nutriţionist, “Frumuseţe prin detoxifiere”).

 Corpul fizic este un instrument complex, care răspunde fără echivoc gândurilor cu care este impregnat, iar obiceiurile şi tiparele de gandire vor produce în mod corespunzător si proporţional cu intensitatea acestora efecte bune sau rele asupra corpului fizic.

Având gânduri curate, pline de dragoste, recunoştinţă, compasiune, optimism, şi bunătate, rezultatul este întotdeauna un corp fizic curat, sănătos şi frumos. Când un om îşi purifică felul de a gândi şi devine tot mai atent la gândurile sale, corpul său fizic va deveni reflecta în mod fidel această stare de echilibru şi armonie interioară.

Cele mai recente cercetări din psihosomatică au demonstrat că expresia „a-şi face sânge rău” este adevărată în sensul cel mai propriu. O activitate mentală haotică şi negativ orientată poate să determine gradat chiar leziuni organice. Instabilitatea şi agitaţia vieţii moderne, stresul cronic, neîncrederea în sine, lipsa de siguranţă creează în timp dezechilibre nervoase şi structurale ale stomacului şi intestinelor. Colitele şi infecţiile renale şi ale vezicii, care le însoţesc, sînt adeseori rezultatul unor dezechilibre psihice, mentale şi morale.

Este uimitor că aceste maladii sunt aproape necunoscute în cazul persoanelor pline de optimism şi fericite care duc o viaţă mai simplă, mai puţin agitată şi pentru care starea de nelinişte e aproape inexistentă. De asemenea, cei care ştiu să-şi păstreze calmul interior şi umorul chiar în situaţii mai mult sau mai puţin grave, persoanele care văd întotdeauna “partea plină a paharului” sunt întotdeauna ocolite de tulburările nervoase şi intestinale.

Psihosomatica modernă a arătat că un om relaxat şi fericit trăieşte într-un corp total diferit din punct de vedere biochimic decât cel pe care îl are un om tensionat, mânios sau trist.

În cartea sa “Vindecarea cuantică”, Deepak Chopra afirmă:“A gândi înseamnă a practica chimia creierului. Corpul si mintea sunt ca două universuri paralele. Tot ceea ce se petrece în universul mental lasă urme în cel fizic.Fiecare gând şi fiecare emoţie se manifestă în corp sub forma unui mesager molecular care circulă prin fluxul sanguin pentru a-şi transmite ordinele fiecărei celule, modificându-ne aspectul fizic şi starea de sănătate întotdeauna din interior spre exterior.

De exemplu, s-a demonstrat că stările emoţionale de furie şi de iubire afectează,la nivel biochimic , gândurile şi corpul fizic în moduri diferite.

Furia creează stres şi tensiune şi comprimă fluxul sanguin şi limfatic din organism. Ea blochează ficatul şi pancreasul, afectând astfel digestia şi suprasolicită glandele suprarenale, provocând eliberarea excesivă de hormoni şi de neuro-transmiţători. Toate aceste stări vor induce în corp aciditate.

Pe de altă parte, iubirea creează reacţii opuse. Ea accelerează fluxul sanguin si limfatic; intensifică digestia şi evacuarea prin rinichi, producând astfel alcalinizarea întregului organism. Concluzia specialiştilor în psihosomatică este una evidentă şi simplă: furia provoacă boala, iar iubirea aduce vindecarea!

Un efect extraordinar de mare şi de valoros în cazul vindecării majorităţii bolilor şi în redobândirea stării de sănătate, îl are credinţa fermă în finalizarea cu succes a procesului curativ. A întreţine gânduri pline de optimism şi de încredere în vindecarea cu succes, accelerează în mod uimitor însănătoşirea şi regenerarea.

 Pentru a redobândi adevărata sănătate şi vitalitate, trebuie să purificăm atât corpul fizic cât şi gândurile şi sentimentele. Este necesar să ne acordăm timp pentru propria persoană şi să ne fixăm drept obiectiv nici mai mult nici mai puţin decât sănătatea – o viaţă din care bolile de orice fel au dispărut.

Luca Cătălin

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata