6.700 de lei şi 45 kilograme de monede pentru construirea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer

Zeci de sibieni, cu mic cu mare, pe jos sau pe bicicletă, au luat parte sâmbătă dimineața, 10 octombrie, la un cros caritabil, donând fiecare cel puțin un leu, pentru construcția primului spital de oncologie și hematologie pediatrică din România.

Cel care a organizat crosul de la Sibiu, Marius Florin Dinu, un tânăr inginer de la o companie multinațională din oraș, a fost impresionat de povestea copiilor bolnavi de cancer, care nu au încă un spital pentru tratament, și a decis să se alăture pe Facebook campaniei de strângere de fonduri.

Tânărul declară, cu modestie, că nu este membru fondator al asociației din București, care a inițiat campania umanitară, ci „doar un împuternicit”.

„Eu sunt doar împuternicit. Sunt zece oameni din București, membri fondatori. I-am găsit pe Facebook. Suntem la a cincea acțiune în acest an, la Sibiu. Până acum, am strâns 6.700 de lei și 45 de kilograme de monede. Următoarea acțiune e pe 7 noiembrie, ora 10,00, indiferent cum va fi timpul”, a declarat sâmbătă,  Marius Florin Dinu.

Tată a doi copii sănătoși, Marius și-a mobilizat toți colegii și prietenii și a început să strângă leu cu leu pentru copiii bolnavi de cancer. El se află la prima acțiune caritabilă și este decis să facă aproape orice pentru a strânge bani pentru această cauză nobilă.

Inițiatorii proiectului și-au propus să strângă în trei ani 80 de milioane de lei, cât ar costa construcția unui spital nou, la București, cu 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular, fără a cere bani de la stat. Pentru strângerea acestor bani, fiecare român ar trebui să doneze un leu, la fiecare nouă luni, pentru primul spital de oncologie și hematologie pediatrică din România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata