8 aprilie, termen limită pentru depunerea cererilor privind ajutorul excepţional destinat fermierilor din sectorul laptelui

Cererile pentru ajutorul excepţional destinat fermierilor din sectorul laptelui şi produselor lactate se pot depune la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) până la data de 8 aprilie 2016.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 22 martie 2016, se pot depun cereri pentru ajutorul excepţional destinat fermierilor din sectorul laptelui şi produselor lactate, conform HG nr. 160/16 martie 2016 pentru distribuirea sumei stabilite în anexa la Regulamentul (UE) nr. 1.853/2015 al Comisiei de acordare a unor ajutoare excepţionale cu caracter temporar fermierilor din sectorul creşterii animalelor. Cererile se depun la centrele judeţene APIA până la data de 8 aprilie 2016”, informează APIA într-un comunicat remis miercuri.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, producătorii de lapte de vacă trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014 — 2015, şi să deţină cotă de livrări la data de 31 martie 2015; să fie în activitate, să aibă încheiat un contract pe o perioadă de minimum 6 luni, valabil la data depunerii solicitării, cu un prim-cumpărător, şi să deţină cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui aferent contractului; producţia de lapte livrată pe beneficiar să fie de minimum 5 tone lapte în anul de cotă 2014 — 2015.

Suma cuvenită fiecărui producător, în cazul ajutorului financiar, se calculează de către APIA conform cantităţii de lapte livrată în anul de cotă 2014 — 2015, astfel: 240 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 5 tone inclusiv şi 20 tone inclusiv; 12 euro/tonă pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 tone şi până la 200 tone inclusiv; 2.900 de euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.

Potrivit APIA, materialele de informare referitoare la campania de primire a cererilor de acordare a ajutorului financiar în sectorul laptelui sunt disponibile pe site-ul instituţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata