A fost creat un model teoretic pentru viaţa fără oxigen

Oamenii de știință de la Universitatea Cornell (SUA) au creat un model teoretic pentru viața fără oxigen, obiectivul principal al cercetării publicate în Journal Science Advances fiind acela de a forma celule vii care pot supraviețui în climatul aspru de pe satelitul Titan al planetei Saturn, informează frontlinedesk.com.

Cercetătorii au analizat îndeaproape atmosfera satelitului și, ulterior, ei au creat un model de viață bazat pe metan.

Grupul de oameni de știință a teoretizat că membrana celulelor fiind formată din elemente organice se poate modela cu succes o lume vie neobișnuită cu o structură celulară asemănătoare și au încercat să facă membrana celulară bazată pe azot similară cu o celulă obișnuită.

Noua membrană celulară este compusă din moleculele de azot, hidrogen și carbon, substanțe chimice cunoscute, disponibile pe suprafața lui Titan.

Echipa le-a numit ‘azostosome‘, termen care înseamnă un ‘corp azot’.

Paulette Clancy, expert al dinamicii moleculare chimice la Universitatea Cornell a explicat că oamenii de știință au venit cu instrumente adecvate și au creat ușor o nouă formă de membrană celulară, deoarece au evitat toate ideile preconcepute referitoare la celule. Ei au lucrat numai cu compuși esențiali ai vieții, a precizat sursa citată de frontlinedesk.com.

Cercetătorii cred ca astronomii ar trebui să-și extindă criteriile cu privire la ceea ce înseamnă viață și să privească dincolo de lucrurile de bază, cum ar fi apa, în timp ce examinează planetele în scopul de a descoperi existența vieții, mai notează frontlinedesk.com. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata