A fost elucidat misterul micului buzunar al pantalonilor jeans

Populara marcă de blugi a publicat pe blogul său răspunsul la una dintre cele mai frecvente întrebări puse de clienţi: la ce foloseşte micul buzunar din pantalonii săi jeans, relatează ziarul spaniol ABC.

Acesta a fost destinat inţial păstrării şi protejării ceasului de buzunar, de unde şi numele său original: „Buzunar de ceas”. Originile sale merg departe în secolul XIX, când vestiţii „cowboys” foloseau ceasul cu lanţ pe care obişnuiau să-l ţină la brâu.

Odată cu evoluţia ceasului de mână şi apariţia altor dispozitive electronice, în acest mic buzunar se păstrează acum obiecte de mici dimensiuni, de la monede şi bilete de transport public, până la prezervative.

Blogul companiei Levi Strauss a elucidat misterul: „Primii jeanşi aveau patru buzunare, două în spate, unul lateral şi unul în faţă, plus încă unul mic, foarte comun în acea vreme (…) Buzunarul extra a fost păstrat în vremea noastră pentru a ţine chei, monede sau alte lucruri mici”.

Alte elemente care s-au păstrat de-a lungul timpului la pantalonii blugi sunt cusătura dublă (folosită în secolul XIX pentru a conferi rezistenţă pantalonilor la călărie) cusătura specială între picioare (cusută conştiincios ca să reziste) şi firul de aţă de culoare galbenă, folosit de asemenea la buzunare şi tiv.

Întrebarea a circulat intens săptămâna trecută pe reţeaua de socializare ‘Quora’ unde numeroşi utilizatori au discutat despre utilitatea celui de-al cincilea buzunar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata