A fost inagurat cel mai important centru de cercetare în bolile neurologice la copii din România

Cel mai important centru de cercetare și telemedicină în bolile neurologice la copii din România a fost inaugurat, sâmbătă, 21 noiembrie, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde s-au investit 10 milioane de euro în aparatura cea mai performantă.

„Acest proiect a putut fi realizat doar cu sprijinul remarcabil și consistent al Primăriei Sibiu și personal al domnului președinte Iohannis, în perioada când era primar”, a declarat, la inaugurare, prof. dr. Mihai Neamțu, coordonatorul proiectului.

El a explicat că a durat trei ani până când a fost construit și dotat Centrul de Cercetare și Telemedicină în Bolile Neurologice la copii.

Centrul are cinci compartimente — unul de neuroradiologie, altul de genetică, boli metabolice și cercetare a patologiei pediatrice coexistente sau induse de bolile neurologice, un compartiment clinic de neurologie pediatrică, unul de cercetare în neurofiziologie și polisomnografie și un altul de telemedicină și educație medicală.

În acest centru pot fi tratați copii, dar se pot și studia bolile lor neurologice și chiar se poate face cercetare, pentru a depista noi medicamente.

Deocamdată, principala problemă a centrului de la Sibiu este că are doar 75% din cadrele medicale de care ar fi nevoie. Până la finalul anului se vor angaja 15 cadre medicale, iar alte 15 în viitor.

În Spitalul de Pediatrie din Sibiu sunt tratați copii din județ și județele limitrofe, Alba, Hunedoara și Vâlcea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: sibiu100.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata