A transformat pasiunea pentru păsări exotice într-o afacere. Struţii de Moldova

Mihai Belivac a cumpărat în urmă cu doi ani câţiva pui de struţi de la o fermă din România şi a demarat o afacere prosperă în satul natal, din regiunea Soroca, Republica Moldova.

Moldoveanul, a transformat pasiunea pentru păsări exotice într-o afacere. În prezent, el  are o crescătorie de struţi, care, pe lângă faptul că îi asigură o sursă de venit, reprezintă şi o adevărată atracţie pentru cei curioşi, potrivit jurnaliştilor de la portalul Agrobiznes.

  • 3.000 de euro pentru o pereche reproducătoare

Anul acesta, păsările vor scoate primii pui. Mihai Belivac speră că, în mai puţin de un an, va începe deja să vândă carne de struţ, se menţionează într-un reportaj realizat de Publika TV.

“Vreau să fac un spaţiu amenajat conform cerinţelor europene un spaţiu care permite scoaterea puilor de struţi. Este cerere mare, lumea vede şi vrea pui, pentru că o familie reproducătoare costă de la 3 până la 5 mii de euro.Un pui costă 150 de euro”, a declarat Mihai Belivac.

Tânărul fermier a adus primii pui de struţ de la “o fermă a unor prieteni din România” şi  nu au existat probleme legate de acomodare în noul amplasament.

Consătenii fermierului au fost încântaţi să vadă struţi care cresc în Moldova. Iată ce spun aceştia:

“E lucru bun această afacere… dar trebuie cunoştinţe, trebui bani pentru că ei tot costă, nu aşa ca o găină la piaţă”.

De asemenea, un alt vecin este încântat de achiziţia lui Mihai Belivac: “Am văzut cum sunt struţii aceştia,  mari, frumoşi”.

 

  • Pielea prelucrată ajunge să coste 350 euro

Un kilogram de carne de struţ costă aproximatv 300 de lei moldoveneşti (aproximativ 17 euro) . Iar pielea unei astfel de păsări ajunsă la maturitate costă peste 350 de euro. Ea este folosită, în special, pentru învelirea banchetelor automobilelor, dar şi la fabricarea încălţămintei, poşetelor sau a altor produse din piele.

Tânărul fermier susţine că struţii nu sunt greu de crescut, nu necesită cantităţi mari de furaje, iar cererea pentru carne şi alte subproduse este foarte ridicată.

Carnea de struţ se valorifică incomparabil mai bine decât cea de vită, fiind considerată dietetică (este săracă în colesterol). Conţine grasime în proporţie de 2%, în timp ce carnea de vită poate ajunge chiar şi la 15%.

ferma de strutiidei de afaceriMihai Belivacpasari exotice
Comentarii (0)
Adaugă comentariu