ACL va depune moţiune de cenzură pe tema încercărilor Guvernului de fraudare a alegerilor

Alianța Creștin Liberală (ACL) va iniția moțiune de cenzură pe tema încercărilor Guvernului de a pregăti fraudarea alegerilor, a anunțat, luni, copreședintele ACL, Klaus Iohannis.

„Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moțiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor — OUG 45 de pregătire a alegerilor, OUG de legalizare a traseismului politic în administrația publică locală.

Toate aceste demersuri trebuie sancționate și moțiunea de cenzură care va fi pregătită de specialiștii noștri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu”, a spus Klaus Iohannis, într-o conferință de presă comună cu președintele PDL, Vasile Blaga.

El a subliniat că grupurile parlamentare ale ACL vor să „oprească abuzurile PSD și ale Guvernului Ponta într-un domeniu extrem de sensibil”.

„Inițiatorii au spus că este o problemă extrem de urgentă și trebuie rezolvată acum, ori joi de când au discutat-o în Guvern iată că s-a făcut luni și nu s-a publicat nimic. Este cel puțin straniu și noi bănuim că ceva acolo nu este în regulă că altfel joi seara putea să fie publicată OUG, cum s-a întâmplat de alte ori când s-a publicat Ordonanța, nici nu fusese discutată până la capăt și a apărut în Monitorul Oficial. Noi bănuim Guvernul că are anumite demersuri ascunse și vrem să știm”, a afirmat Iohannis.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a arătat că nu s-a stabilit data la care va fi depusă această moțiune de cenzură.

„Să vedem prima dată în Monitorul Oficial forma finală că nici nu mai știm cum să-i mai spunem că înțeleg că au rediscutat-o OUG și o să stabilim foarte clar calendarul”, a explicat Blaga. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata