Actorul american Robin Williams a murit şi se pare că s-a sinucis

Actorul american Robin Williams, unul dintre cei mai străluciți ai generației sale, laureat al unui Oscar pentru „Good Will Hunting”, a decedat luni, 11 august,  la domiciliul său și probabil s-a sinucis, a anunțat poliția.

Într-un comunicat, citat de AFP, poliția din Marin County, California (sud-estul Statelor Unite) a explicat că un „subiect de sex masculin a fost declarat mort la 12.02, identificat ca Robin McLaurin Williams, 63 de ani, locuitor din Tiburon, California”, iar cauza decesului suspect ar fi „sinucidere prin asfixiere”.

O anchetă este „în curs de desfășurare asupra circumstanțelor decesului”, precizează comunicatul poliției.

Potrivit presei americane, actorul suferea de depresie.

„În această dimineaţă, mi-am pierdut soţul şi pe cel mai bun prieten, în timp ce lumea l-a pierdut pe unul dintre cei mai iubiţi artişti, unul dintre cei mai iubiţi oameni”, a declarat soţia lui Robin Williams, Susan Schneider. „Sperăm ca, amintindu-ne de el, să ne concentrăm nu pe moartea sa, ci pe nenumăratele momente de bucurie şi râsul pe care le-a adus milioanelor” de fani, a mai spus aceasta, potrivit The Hollywood Reporter.

Williams a fost văzut ultima dată în viaţă de soţia sa, duminică seară, în jurul orei locale 10.00.

O autopsie este programată pentru marţi, la biroul de medicină legală din Marin County.

ROBIN WILLIAMS, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat la începutul lunii iulie într-o clinică din din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool. Potrivit unui comunicat dat atunci publicităţii de actor, Robin Williams nu mai băuse alcool din 2005, însă intenţiona să „îşi reînnoiască angajamentul” de a continua programul de abstinenţă. Potrivit site-ului tmz.com, Robin Williams se înscrisese în programul The Lodge, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca „un proiect în 12 paşi care poate forma şi transforma fiecare aspect al vieţii”. Actorul urma să petreacă în acest centru câteva săptămâni.

ROBIN WILLIAMS nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Marele alb”. Cu toate acestea, Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată şi nu a mai consumat alcool de atunci.

„Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am văzut o sticlă mică de Jack Daniel’s. Apoi am auzit o voce (…) care îmi şoptea la ureche: „Hei, ia doar o gură, doar una”. Am băut şi apoi a fost o scurtă perioadă în care îmi spuneam „oh, sunt bine”, dar lucrurile au scăpat de sub control atât de repede”, a declarat Robin Williams publicaţiei Parade.

ROBIN WILLIAMS se căsătorise cu Susan Schneider, cea de-a treia soţie, în 2011. Actorul avea trei copii din mariajele anterioare: Zachary (31 de ani, din căsătoria cu Valerie Velardi), Zelda (25 de ani) şi Cody (22 de ani) – din căsătoria cu Marsha Garces, dădaca primului său fiu. Marsha a fost cea care a depus actele de divorţ, în 2008.

Robin Williams, cu o carieră de mai bine de trei decenii, a devenit cunoscut pe plan internațional mai ales pentru rolul său în „Good Morning Vietnam” de Barry Levinson în 1987.

Recompensat de-a lungul întregii cariere şi cu şase Globuri de Aur, două Premii Emmy şi numeroase alte trofee, Robin Williams este cunoscut în primul rând pentru rolurile din Good Will Hunting, The Fisher King, Dead Poets Society, Jumanji, Mrs. Doubtfire, Hook, Good Morning Vietnam sau Lumea lui Garp. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata