Adamescu la DNA: Sunt nevinovat; nu i-am mituit pe judecători

Omul de afaceri Dan Adamescu a susținut, joi, la ieșirea din sediul DNA, unde a fost reținut de procurori, că este nevinovat și că nu a dat mită magistraților de la Tribunalul București.

„Sunt nevinovat. (…) Dar nu i-am mituit (n.r pe judecători)”, a afirmat Adamescu, care a fost dus în arestul de la Cercetări Penale al Poliției Capitalei.

Omul de afaceri, acuzat de două infracțiuni de luare de mită, a fost reținut joi de procurorii DNA, urmând a fi prezentat Curții de Apel București pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 30 de zile.

El a fost audiat de procurorii anticorupție, fiind luat cu mandat de aducere.

Potrivit DNA, în decembrie 2013, inculpatul Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro și 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența de la Tribunalul București — Secția VII Civilă, pentru ca în schimb magistrații să dispună în dosare privind procedura insolvenței soluții favorabile unora dintre societățile la care era acționar.

„Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru ‘servicii juridice’. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal și în aceeași zi banii au ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soției suma de bani”, susțin procurorii.

Sursa citată precizează că intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenței SC Baumeister SA, coordonată de Dan Adamescu, și anume în luna decembrie 2013.

„În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovența, în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar ‘agreat'”, au mai reținut anchetatorii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata