ADN-ul electronic ar putea înclocui parola la conectarea la calculator sau la telefonul mobil

O echipă de cercetători britanici a pus la punct un sistem de identificare a unui internaut după comportamentul lui online. Aplicarea tehnologiei numite eADN va permite conectarea la calculator sau la telefonul mobil fără parolă și va contribui la eradicarea furtului de identitate pe internet, relatează luni 20minutes.ch.

Modelul pus la punct de colectivul de la Oxford BioChronometrics înregistrează, printre altele, viteza cu care se tastează, felul în care este manipulat mouse-ul sau modul de a ține smartphone-ul. În total, 500 de feluri de a acționa, care alcătuiesc un număr de combinații pe care specialiștii de la Universitatea din Oxford le numesc ‘ADN electronic’ (eADN).

Ca și ADN-ul, eADN-ul este aproape imposibil de falsificat, întrucât este foarte greu să nu fii tu însuți când te conectezi la internet, a declarat Adrian Neal, director al Oxford BioChronometrics, pentru The Guardian.

Această tehnologie ar putea detecta și când un utilizator a consumat droguri, comportamentul său diferit de cel obișnuit, dar, acest aspect nu face obiectul studiului menționat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata