Adrian Papahagi: „Elena Udrea e un produs periculos”

Adrian Papahagi a demisionat, marți, 8 iulie, din Partidul Mișcarea Populară (PMP) și spune că președintele formațiunii, Elena Udrea, este un produs periculos al noii generații de politicieni.

„Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generații de politicieni; nu văd nicio diferență morală, politică sau mediatică între ea și Victor Ponta. Regret nesfârșit eșecul proiectului inițial al PMP: am fost cinstit atunci când am bătut țara și televiziunile, spunându-le oamenilor că e un partid altfel. Când n-am mai crezut acest lucru, n-am mințit. Adio, PMP!”, afirmă Adrian Papahagi într-o postare pe o rețea de socializare.

Într-o altă postare, el susține că „Ponta și Udrea se legitimează reciproc” și că Ponta „pescuiește” în bazinul electoral al dreptei „mai abil decât o fac pletora de (pseudo)candidați” ai Dreptei.

„Mă tem că rolul lui Udrea e dinamitarea tuturor potențialilor candidați ai dreptei pentru a netezi calea lui Ponta: MRU, Predoiu, Iohannis, Diaconescu”, se mai arată în postarea lui Papahagi.

Pe 17 februarie, Adrian Papahagi anunța că renunță la funcția de vicepreședinte al PMP, că se retrage din viața politică, dar că rămâne membru al Fundației Mișcarea Populară Cluj.

”Din rațiuni personale, care nu mă implică decât pe mine, am decis să mă retrag din viața politică. Voi continua să lupt, ca intelectual, pentru valorile în care cred și pentru asanarea spațiului public românesc. Voi acorda mereu sprijin și încredere Partidului Mișcarea Populară, al cărui fondator sunt, și președintelui Traian Băsescu. Voi fi alături de ei ca orator și susținător, atunci când mi-o vor cere, așa cum s-a întâmplat din vara lui 2012 încoace. În perioada următoare îmi voi dedica toată pasiunea și energia familiei și universității, și voi refuza orice apariție publică”, spunea, atunci, Papahagi.

Ulterior el a revenit în PMP și și-a depus, fără succes, candidatura la funcția de președinte al PMP.

Pe 5 iunie, Adrian Papahagi declara că și-a depus candidatura la președinția PMP și că vrea să conducă un partid care să reprezinte valorile dreptei.

„Îmi propun să câștig în partid și în al doilea rând, firește, să avem un partid de viitor, care să reprezinte valorile dreptei. Nu poți face diverse construcții pe dreapta dacă nu pornești de la principii și valori. În PMP există asemenea principii și valori, dar eu mă uit ce se întâmplă pe dreapta, în care cei de la PDL și PNL se grăbesc să facă o construcție fără să aibă la început un set de principii clare”, a declarat, la acea dată, Adrian Papahagi.

El spunea tot atunci că la Congresul PMP din 7 iunie urmau să se înfrunte cel puțin două viziuni.

„Elena Udrea are dreptul să candideze, așa cum am și eu, își va expune o viziune, îmi voi expune și eu. Eu mi-am anunțat candidatura… Nu am nici o problemă cu persoana Elena Udrea. Eu cred că aici vor intra în competiție două viziuni și colegii vor decide care e mai de viitor pentru partidul nostru. Eu n-am avut declarații împotriva ei, am spus pur și simplu că nu mă identific cu linia pe care o reprezintă ea”, a precizat atunci, pentru AGERPRES, Adrian Papahagi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata