Adrian Sanda: Indemnizaţiile revoluţionarilor vor fi acordate din nou, dar numai după o selecţie dură

Indemnizațiile revoluționarilor vor fi acordate din nou, începând cu 1 ianuarie 2015, însă numai după o selecție dură, a declarat vineri, la Reșița, Adrian Sanda, secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945 – 1989.

‘Voi avea o întâlnire și cu membrii asociațiilor de revoluționari din Caraș-Severin, așa cum le vom avea și cu cei din orașele în care a avut loc cu adevărat Revoluția. Vom discuta și programul de manifestări dedicat comemorării a 25 de ani de la izbucnirea și desfășurarea Revoluției Române din Decembrie 1989. Le voi transmite că vor fi bugetate sumele, dar nu vor fi făcute plăți chiar la toată lumea. Plățile vor fi făcute pe baza unor criterii. Va fi făcută o curățenie serioasă printre membrii asociațiilor, pentru că nu toți au participat activ la Revoluție. Județele Timiș, Caraș-Severin și Arad, de unde a început revoluția, au generat cei mai puțini revoluționari, după zece ani’, a afirmat Adrian Sanda.

Acesta consideră că este vorba de ‘o reparație pecuniară, reintroducerea plăților, dar și de ‘o reparație morală’, în ceea ce înseamnă calitatea de revoluționar. Aceste sume vor fi bugetate începând cu 1 ianuarie 2015.

La nivel național, sunt emise 22.000 de certificate de revoluționar, împărțite în mai multe categorii: 2.300 de urmași ai eroilor martiri, 2.600 de răniți, 800 de arestați și 16.000 de luptători cu merite deosebite. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata