Adrian Streinu Cercel avertizează cu privire la apariţia pe piaţă a unei ţigări letale din etnobotanice

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a avertizat marți, 14 octombrie, la Vaslui, cu privire la apariția pe piață a unei țigări letale cu plante etnobotanice.

Acesta a precizat că în România nu au fost semnalate cazuri de deces din cauza respectivei țigări, dar că în Republica Moldova s-au înregistrat astfel de cazuri.

„Nu există cazuri de deces în România, dar astfel de situații au fost semnalate în Republica Moldova. Trebuie să tragem un semnal de alarmă, mai ales că suntem la câțiva pași de Prut și pot apărea și la noi astfel de țigări, care nu sunt altceva decât o nenorocire pusă pe piață de niște iresponsabili.

În momentul în care avem astfel de informații este de datoria noastră să atragem atenția atât potențialilor consumatori, cât și medicilor din camerele de gardă ale spitalelor, care pot primi pacienți care au consumat etnobotanice de acest tip, pentru ca ei să știe la ce să se aștepte”, a afirmat Adrian Streinu Cercel.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a fost prezent, marți, la Vaslui la lansarea proiectului „Spune NU hepatitei în Moldova”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata