Agenţii de poliţie cu studii superioare îşi recâştigă sporul de 25% din salariul de bază

Agenții de poliție cu studii superioare își recâștigă din această lună sporul de 25% din salariul de bază, conform unui ordin semnat în această săptămână de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru de Interne, a anunțat joi Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al ministerului.

Potrivit oficialului MAI, personalul ministerului beneficia de această măsură la data de 31 decembrie 2009.

„Această măsură reparatorie se va aplica începând de astăzi. În același ordin au fost clarificate aspecte privind acordarea sporului pentru munca prestată pe timp de noapte, pentru activitățile desfășurate în baza programărilor sau a planificărilor aprobate de unitate, inclusiv pentru cazurile când aceste activități se desfășoară în ture. Totodată, se reglementează modalitatea de stabilire a gradațiilor pentru perioada concediului de creștere a copilului, cât și modalitatea de acordare a ajutorului în caz de deces pentru familiile angajaților Ministerului Afacerilor Interne care și-au pierdut viața în timpul serviciului”, a precizat Dajbog.

Potrivit purtătorul de cuvânt al MAI, ajutorul acordat în caz de deces reprezintă venit neimpozabil și este exceptat de la plata contribuțiilor obligatorii.

„Totodată, în acest an a fost reglementată problema decontării transportului pentru lucrătorii mutați sau transferați în interesul serviciului în altă localitate decât cea de domiciliu, dar și posibilitatea avansării înainte de termen a angajaților merituoși”, a mai arătat Dajbog.

Până în prezent, peste 3.500 de angajați ai MAI au fost promovați în funcție și vicepremierul a susținut OUG pentru recompensarea muncii prestate în zilele libere și de sărbătoare legală, măsură aplicabilă tuturor angajaților din sistemul de Apărare, ordine publică și securitate națională.

Anul acesta, pentru prima dată după 2010, toți absolvenții promoției 2014 ai Academiei de Poliție, dar și a școlilor de subofițeri și agenți au fost încadrați la termen. Este vorba de peste 750 de ofițeri, agenți și subofițeri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata