Alba: Cruce de trei metri, amplasată la locul accidentului aviatic de către sătenii din Horea

O cruce de lemn înaltă de trei metri va fi amplasată de către sătenii din Horea, comună pe raza căruia s-a produs luni accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în memoria celor două victime care şi-au pierdut viaţa – pilotul Adrian Iovan şi sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti.

Potrivit fostului primar al comunei Horea şi ex-deputat de Alba, Corneliu Olar, în prezent secretar al Primăriei, pe cruce a fost scris numele celor doi decedaţi, data şi ora la care avionul a căzut în zona împădurită, situată la circa doi-trei kilometri distanţă de un drum forestier.

La faţa locului va fi oficiată şi o slujbă religioasă de către preotul din comună, a mai spus Olar.

‘Ne vom ruga aşa cum este datina noastră creştină’, a declarat Olar, care a plecat cu un grup de localnici spre locul în care a avut loc tragedia.

Epava avionului şi cele şapte victime, din care cinci răniţi, au fost găsite luni seara de către un pădurar din Horea.

Locul în care s-a produs accidentul aviatic din Munţii Apuseni, soldat cu doi morţi şi cinci răniţi, se află pe raza comunei Horea, din judeţul Alba, potrivit certificatului medico-legal, a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Alba, Gheorghe Vieru.

Cauza morţii pilotului Adrian Iovan este şoc traumatic şi şoc hipotermic, consecinţă a unui politraumatism şi expunerea la temperaturi scăzute.

Sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, în vârstă de 23 de ani, a decedat ca urmare a mecanismului combinat de expunerea la temperaturi scăzute şi tulburări de dinamică respiratorie, consecinţa unui traumatism cervico-toracic.

O echipă complexă, formată din procurori, specialişti criminalişti şi inspectori ai Aviaţiei Civile, efectuează marţi cercetări în locul în care se află epava aeronavei, după ce şi în cursul nopţii acolo s-au aflat procurori care au făcut primele constatări.

Două persoane au decedat şi cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Foto: alba24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata