Alba: Un vin din 1996 a obţinut Marea Medalie de Aur a „Strugurelui de Aur”

Marea Medalie de Aur a celei de-a opta ediții a Concursului de vinuri ‘Strugurele de Aur’, desfășurat la Alba Iulia, a fost obținută de o Tămâioasă Românească, din podgoria Pietroasa, un vin din 1996, au anunțat duminică organizatorii.

Din cele aproape 130 de probe înscrise în concurs s-au acordat 48 de medalii, la 40% din probe, pentru fiecare categorie în parte — vinuri albe, roșii, roze, spumante și vinoteca, potrivit regulamentului Organizației Internaționale a Vinului.

Marele câștigător al concursului, un vin al producătorului Vincon Vrancea, a primit 93 de puncte.

În total, s-au acordat 19 medalii de aur și 28 de medalii de argint. Asta nu înseamnă că vinurile nemedaliate nu au obținut note bune, au avut chiar note de argint și aur, dar nu s-au încadrat în cei 40%, au menționat organizatorii concursului. Au fost medaliate cu aur vinurile care au obținut între 86 și 92 de puncte și cu argint, vinurile punctate între 82 și 85,99.

Un număr dublu de participați față de anul trecut s-au înscris la cea de-a opta ediție a Concursului de vinuri ‘Strugurele de Aur’, organizat timp de trei zile la Alba Iulia de Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă și Consiliul Județean Alba, prin Asociația ‘Țara Vinului’. Dacă anul trecut au participat 11 producători din toate zonele viticole ale țării, care au înscris în concurs peste o sută de probe, la actuala ediție participă 22 de producători, inclusiv de peste hotare, cu aproape 130 de probe.

Pe toată durata concursului, degustările au fost deschise publicului, pentru a se putea observa modalitatea de evaluare și corectitudinea acesteia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata