„Aleppo evil”, boala care face ravagii în Siria şi care ar putea ajunge şi în Europa

În Siria, efectele colaterale ale războiului sunt chiar mai grave decât se prevăzuse. La Alep o boală câştigă tot mai mult teren: „Aleppo evil” (Diavolul de Alep), care se manifestă prin plăgi deschise pe piele, sângerări ale nasului, dificultăţi la respiraţie şi înghiţire. Netratată la timp, boala poate provoca chiar moartea, scrie The Sun, preluat luni de 7sur7.be.

Este o boală parazitară transmisă de flebotomi, mici insecte care proliferează în zonele de război. Boala poate lăsa cicatrici grave pe piele şi se răspândeşte cu rapiditate din cauza mişcărilor de populaţie provocate de Statul Islamic în regiune. Odată cu migraţia refugiaţilor, ea ar putea ajunge şi în Europa, scrie The Sun.

Între 2000 şi 2012 s-au semnalat numai şase cazuri ale acestei boli în Liban. Însă în 2013 cifra a urcat la 1.033, iar în 96% din cazuri victimele erau refugiaţi sirieni. Astfel de cazuri au fost înregistrate de ministerele sănătăţii din Liban, Yemen, Iordania şi Turcia.

Condiţiile sanitare, lipsa apei şi malnutriţia au fost factori esenţiali în dezvoltarea bolii. În zonele afectate de război serviciile de sănătate au fost complet distruse, îndeosebi în zonele controlate de Statul Islamic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata