Alertă maximă în Japonia înaintea unui „super-taifun” care se îndreaptă spre Okinawa

Agenția Meteorologică din Japonia a emis luni, 7 iulie, avertizări speciale din cauza unui „super-taifun” care ar urma să se apropie marți de Arhipelagul Okinawa (sudul Japoniei) și care ar putea fi cel mai puternic înregistrat în luna iulie în ultimii zeci de ani, relatează agenția Kyodo.

Este prima dată când agenția a emis cel mai înalt nivel de alertă pentru un taifun conform sistemului de avertizare introdus în luna august 2013.

Agenția a emis luni o alertă de valuri înalte și condiții de furtună pentru insula Miyako (Prefectura Okinawa), în condițiile în care taifunul Neoguri, al optulea din acest sezon, se apropie de principala insulă a Arhipelagului Okinawa.

Administrația locală a sfătuit locuitorii a circa 25.000 de case de pe insula Miyako și de pe insulele apropiate să se îndrepte către adăposturi.

Taifunul ar putea atinge în Okinawa o viteză de 270 de kilometri pe oră, iar valurile formate ar putea fi de 14 metri, a anunțat agenția de meteorologie. Ulterior, taifunul ar urma să se îndrepte spre insula Kyushu, din sud-vestul Japoniei, afectată de ploi abundente încă de duminică, a mai informat agenția, avertizând asupra pericolului producerii de alunecări de teren și inundații. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata