Alertă roşie şi peste 400 de zboruri anulate, din cauza apropierii taifunului Halong

Aproximativ 470 de zboruri au fost anulate sâmbătă, 9 august, în Japonia, blocând mii de turiști în sud-vestul țării plasat în alertă roșie din cauza apropierii taifunului Halong, informează France Presse.

Cu vânturi de până în 200 km/h, ploi abundente și valuri de peste 10 metri pe coaste, Halong ar putea atinge solul din sud-vestul arhipelagului sâmbătă seara sau duminică, potrivit Agenției Meteorologie din Japonia.

Prefectura Mie, situată la aproximativ 300 km vest de Tokyo, a fost pusă în stare de alertă maximă, ceea ce înseamnă că taifunul ar putea provoca morți și daune însemnate.

Într-un mesaj pe site-ul său, agenția cere populației din regiune să rămână în alertă maximă din cauza riscului de inundații și alunecări de teren în timpul trecerii taifunului.

În total, 473 de zboruri au fost anulate sâmbătă, blocând mii de turiști care își începeau concediul în Japonia. La Tokushima, pe insula Shikoku, autoritățile au recomandat evacuarea a aproximativ 44.000 de locuitori.

La ora 04.00 GMT, Halong se afla la 210 km de punctul de sud al insulei Shikoku și avansa cu o viteză de 15 km/h, potrivit agenției meteo. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata