Alimentele care NU produc mucus sunt esenţiale în procesul de vindecare

Foarte mulţi naturişti şi igienişti din ultimii 100 de ani şi-au pus multiple întrebări cu privire la efectul alimentaţiei umane asupra stării de sănătate. Şi tot atât de mulţi dintre ei au descoperit cât de IMPORTANTĂ este alimentaţia asupra menţinerii stării de sănătate sau a apariţiei stării de ”boală”.

Naturişti renumiţi din trecut, precum Arnold Ehret, H. Carrington, T.S. Fry, Sylvester Graham (părintele igienei naturale în Americadin 1830!), Paul Bragg şi dintre contemporani, Robert Morse, Patricia Bragg, Robert Lockhart, Kristina Bucharan-Carillo şi foarte mulţi alţii au testat pe propriile organisme, zeci de ani de zile, validitatea legăturii dintre alimentaţie şi sănătate.

În prezent, beneficiem de experienţa directă, personală, a sute de oameni – şi de colectarea a mii de cazuri de vindecări impresionante cu ajutorul dietei ”naturale” pe care unii o numesc ”dieta care NU produce mucus” (Arnold Ehret a ”brevetat” această denumire”) sau ”dieta alcalină” (naturiştii mai moderni, precum familia Bragg, folosesc această denumire).

Nu mai vorbim despre IPOTEZE – sau testări – sau încercări.

Acestea se fac de peste 200 de ani, avem cazuri concrete – precum practicianul specializat în chiropractică Robert Lockhart – care trăieşte pe o dietă raw-vegană/fructariană de circa 35 de ani, aflându-se într-o stare de sănătate impresionantă (Robert este specialist la mersul pe mâini – pe care îl practică cu succes la 67 de ani – el arătând la această vârstă ca alţi bărbaţi la 40 de ani!).

Un alt exemplu impresionant este Kristina Bucharan Carillo, o tânără americană ce şi-a vindecat un debut de diabet prin dieta raw-vegană şi trăieşte cu această alimentaţie de 8 ani – având un canal pe Youtube al ei specializat în reţete raw-vegane – extrem de creative şi gustoase – adevărată inspiraţie pentru toţi cei care doresc să încorporeze cât mai mult din acest stil de alimentaţie în practica zilnică.

Robert Morse este un naturist din Florida, pe care personal în consider specialistul nr. 1 din lume în dietă şi detoxifiere – fiind o persoană care îmbină spiritualitatea cu alimentaţia şi medicina – ghidând zeci de oameni pe drumul dinspre boală spre sănătate.

El este un om care a îndrumat mii de persoane în procesul de vindecare – şi în acelaşi timp, educă continuu populaţia cu privire la procesul de detoxifiere şi la influenţa alimentaţiei asupra sănătăţii.

Am făcut trimiterile de mai sus pentru a vă arăta că sunt foarte mulţi oameni (încă nu am reuşit să citesc toţi ”clasicii” şi să descopăr toţi contemporanii interesaţi de subiect) care au realizat că organismul omenesc ESTE mâncarea pe care o introduce zilnic în tubul digestiv. Hippocrate ne spunea cu mii de ani în urmă – ”hrana să ne fie medicament”.

Lumea în care trăim este o lume duală care funcţionează pe ritm somn/veghe – masculin/feminin – zi/noapte – acţiune/repaus etc etc – adică întotdeauna există două aspecte, aparent contrarii, ce alcătuiesc un întreg.

De aceea şi în domeniul alimentaţiei este foarte important să discutăm despre ACŢIUNEA de a mânca şi PAUZA (sau POSTUL) alimentar(ă). Aşa cum duceţi periodic maşina la revizie pentru o verificare minuţioasă de câteva zile (sau câteva ore), tot aşa aveţi nevoie să faceţi ”revizii” periodice ale ”maşinii biologice” care este corpul pe care îl aveţi.

Dacă veţi introduce continuu mâncare în corp toată energia de care dispun celulele se va consuma în procesul de digestie, absorbţie, utilizare şi eliminare a reziduurilor – şi nu mai rămâne deloc energie pentru detoxifiere şi vindecare – procese la fel de importante şi vitale!

De aceea, în toate tradiţiile de vindecare şi spiritualitate ale lumii, inclusiv cele ale dacilor (strămoşii noştri), au existat perioadele de REPAUS ALIMENTAR sau POST. Cu efect de vindecare – de curăţare – de eliminare a reziduurilor de toxine din corp.

Posturile ortodoxe sunt special plasate în cele mai dificile perioade sezoniere din zona temperată, unde se află ţara noastră: începutul iernii şi finalul iernii.

Aceste posturi – care înseamnă abţinerea de la consumul de proteine animale şi reducerea la maxim a cantităţii de alimente consumate în cursul unei zile cu intensificarea perioadelor de rugăciune şi retragere în solitudine – ajută energia corpului nostru atât pentru vindecarea sufletului, pentru liniştirea minţii, cât şi pentru detoxifierea corpului fizic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata