Alimentele fără E-uri, marcate special şi în România

Un procent de 80% dintre români citesc cu atenţie eticheta produselor alimentare şi conţinutul de E-uri, dar pentru nouă din zece dintre ei, acestea sunt greu de înţeles, potrivit unui studiu realizat la începutul acestui an. Numai 14% dintre respondenţi cunosc diferenţa între tipurile de E-uri prezente în alimentele de la raft, relevă studiul publicat de Certified E-Friendly Food (CEFF) Romania.

În acest context, 1 din 2 respondenţi afirmă că un element vizual ca o ştampilă sau marcă l-ar ajuta să identifice alimentele mai sănătoase, în timp ce aproximativ 25% au indicat că un scris mai mare ar simplifica citirea etichetei, scrie yahoonews.ro.

Mai mult, 69% ar avea încredere într-o instituţie specializată, independentă, care să ofere ajutor în înţelegerea informaţiilor de pe etichetele alimentare.

CEFF este o marca înregistrată la nivelul Uniunii Europene care atestă faptul că produsele alimentare inscripţionate cu acest logo nu conţin conservanţi, îndulcitori, coloranţi artificiali sau glutamaţi cu potenţial periculos sau controversaţi.

 

  • Marca CEFF, răspuns la nevoia de informaţii

Marca CEFF a fost lansată miercuri şi în România, iniţiativa  venind ca răspuns la studiile efectuate la nivel naţional, care au arătat nevoia tot mai mare a consumatorilor de informaţii cu privire la adaosurile de aditivi din alimente. CEFF este prezentă în Cehia, Slovacia şi Polonia, România fiind a patra ţară în care se lansează.

Marca CEFF – Certified E-Friendly Food  vine în ajutorul consumatorilor care au dificultăţi în interpretarea listelor de ingrediente şi mai ales în a recunoaşte conţinutul de aditivi alimentari în produsele de la raft sau a celor care petrec prea mult timp la raft pentru identificarea conţinutului de aditivi.

Astfel, ştampila CEFF de pe ambalajul produselor certifică faptul că  nu conţin niciun aditiv dintr-o listă de 70 de substanţe  grupate în conservanţi, coloranţi artificiali, îndulcitori şi glutamaţi, care fac obiectul unor controverse la nivelul experţilor, deşi sunt acceptaţi de Uniunea Europeană.

„Oferta de pe raft influenţează absolut fiecare român, fie că îşi cumpără o pâine, produse lactate, mezeluri,  produse semi-preparate sau băuturi. În contextul actual,  sunt foarte atentă la ce pun în coşul zilnic şi îmi dau seama cât de dificil este să îţi găseşti instrumentele pentru o alimentaţie  sănătoasă şi chiar să întreprinzi ceva benefic pentru sănătatea ta şi a familiei. CEFF Certified E-friendly Food sau Alimente fără chimicale inutile, vine în România tocmai ca un astfel de ghid de filtrare care ajută consumatorul să aleagă produsele care nu conţin aditivi  controversaţi sau cu un potenţial periculos, fără a mai citi eticheta ”, a declarat Daniela Niculescu, director general  CEFF România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata