Alin Ionescu şi Roxana Aron, arestaţi preventiv

Tribunalul București (TB) a decis arestarea preventivă a lui Alin Ionescu și Roxana Aron pentru 30 de zile, după ce a admis propunerea procurorilor.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Marți, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București informa că în urma audierilor efectuate în dosarul penal în care sunt cercetate mai multe persoane pentru săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală au fost puși sub inculpare Alin Ionescu și Roxana Aron, emițându-se totodată și ordonanțe de reținere a acestora pentru 24 de ore.

Potrivit anchetatorilor, în cauză mai sunt cercetate în stare de libertate alte 13 persoane, acestea având calitatea de suspect.

Polițiștii Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curții de Apel București, au efectuat luni percheziții la mai multe firme de securitate și pază într-un dosar în care șefii acestor firme sunt bănuiți de comiterea unor infracțiuni economice cu un prejudiciu de 10 milioane de euro.

„În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București remis luni.

Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

În dosar au fost efectuate 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata