Alipirea Crimeii la Rusia a provocat Ucrainei pierderi de sute de miliarde de dolari

Alipirea Crimeii la Rusia a provocat Ucrainei pierderi de ‘sute de miliarde de dolari’, a declarat vineri, la Kiev, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, potrivit Interfax, relatează AFP.

Adresându-se jurnaliştilor pe aeroport la întoarcerea de la Bruxelles, unde a semnat partea politică a Acordului de asociere cu UE, Arseni Iaţeniuk a acuzat Rusia că a ‘naţionalizat’ zeci de companii aparţinând statului ucrainean. ”Nu este vorba de miliarde, ci de sute de miliarde de dolari’, a precizat el.

‘Rusia trebuie doar să aştepte liniştită: în scurt timp, ea va vedea cum statul ucrainean va depune plângeri la instanţele internaţionale’, a spus Arseni Iaţeniuk.

Noile autorităţi proruse din Crimeea au anunţat naţionalizarea societăţii locale pentru extracţia de hidrocarburi Chornomornaftogaz prezentă în Crimeea şi pe platoul continental din jurul peninsulei. Valoarea sa este estimată de analişti la 500-800 de milioane de dolari. Forţele proruse încearcă de asemenea să preia controlul asupra mai multor baze militare şi nave de război ucrainene din Crimeea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata