Alocaţia de hrană pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie specială va fi dublată de la 1 decembrie

Alocația de hrană pentru copiii aflați în sistemul de protecție specială și adulții cu dizabilități sau aflați în centre de îngrijire va fi dublată, a anunțat miercuri ministrul Muncii, Rovana Plumb, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

„Astăzi am adoptat în ședința de guvern hotărârea prin care, de la 1 decembrie, dublăm alocația de hrană zilnică pentru toții copii care se află în sistemul de protecție specială, respectiv 60 de mii de copii”, a declarat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a adăugat că Executivul a aprobat, totodată, ca de la 1 ianuarie 2015 să fie dublată și alocația de hrană zilnică pentru persoanele adulte cu dizabilități sau aflate în centrele de îngrijire.

„De asemenea, de la 1 ianuarie 2015, vom dubla alocația de hrană zilnică de la opt lei la 16 lei pentru toate persoanele adulte cu dizabilități sau care se află în centrele de îngrijire, reprezentând aproape 43 de mii de persoane”, a mai declarat ministrul Muncii.

Impactul bugetar pe lunile rămase din 2014 în cazul alocației de hrană se ridică la 4,5 milioane de lei pe lună iar pentru anul 2015 — la 45 de milioane de lei, a precizat Rovana Plumb.

„Pentru tot ceea ce înseamnă anul acesta avem în bugetul Ministerului Muncii, din bugetul de asistență socială. Pentru tot ceea ce înseamnă anul 2015 am provizionat să cerem pentru următoarea execuție bugetară”, a afirmat ministrul Muncii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata