Amenzi pentru şoferii care au pasageri copii fără centura de siguranţă

Conducătorii auto care au în mașină pasageri copii sunt obligați, din 28 septembrie, să aibă grijă ca aceștia să poarte centura de siguranță, în caz contrar șoferii pot fi amendați de polițiștii rutieri cu 4-5 puncte amendă – până la 450 de lei.

Fiecare punct de amendă este 90 lei și poate fi redus la jumătate, dacă se plătește în 48 de ore.

Directorul Direcției de Poliție Rutieră, comisar șef Florentin Brăcea, a declarat că această prevedere face parte din seria celor 10 modificări ale Codului rutier impuse de Ordonanța de guvern nr. 21 publicată în Monitorul Oficial din 29 august 2014 și pe care România trebuie să le implementeze pentru a se armoniza la legislația europeană.

„Dacă un șofer transportă copii este obligat să le pună centura, nu mama, nu tata, că poate ei nu sunt în mașină. Polițiștii vor sancționa șoferul, el primește amenda și punctele de penalizare aferente”, a afirmat comisarul șef Brăcea.

De asemenea, noile modificări ale Codului Rutier se referă la unele armonizări făcute în spiritul Codurilor de procedură penală, anume că recoltarea probelor biologice să se facă și de către medicii de pe mașinile de ambulanță.

„Noutatea constă în faptul că în ambulanțe echipajele pot lua și ele recoltări unei persoane accidentate, înainte de a ajunge la spital”, a explicat directorul Direcției de Poliție Rutieră.

Noile modificări ale Codului rutier vor intra în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Ultimele modificări ale Codului rutier datează din 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. floryn23 spune

    In cazul in care copilul sta in bratele unui adult ce stipuleaza legea? centura nu este recomandata a se purta si peste copil…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata