ANAF a mărit cuantumul minim al datoriilor care vor fi publicate din 30 aprilie pe site-ul instituţiei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) măreşte cuantumul minim al datoriilor la buget care vor fi publicate pe site-ul instituţiei la 100.000 lei în cazul marilor contribuabili şi la 1.500 lei la persoane fizice, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, 7 aprilie.

Începând cu 30 aprilie, cuantumul minim al datoriilor la buget care se vor publica vor fi de 100.000 lei în cazul marilor contribuabili, 50.000 lei în cazul contribuabililor mijlocii, 10.000 lei în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoanele fizice care au obligaţii fiscale restante aferente activităţilor economice desfăşurate independent sau profesiilor libere şi 1.500 lei în ceea ce priveşte persoanele fizice, altele decât cele din categoria anterioară.

În perioada imediat următoare, contribuabilii ale căror restanţe fiscale înregistrate trebuie publicate vor primi notificări conţinând cuantumul datoriilor, pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificării situaţiei fiscale.

‘În procesul de analiză a oportunităţii modificării prevederilor OPANAF nr. 558/2016 au fost luate în considerare atât scopul de a preveni şi reduce arieratele la bugetul general consolidat, cât şi costurile necesare notificării, astfel încât se impune modificarea plafoanelor obligaţiilor fiscale restante, care se vor publica pe pagina de internet www.anaf.ro. Obligaţia de publicare a listei debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante este prevăzută de art. 162 din Codul de procedură fiscală aprobat prin Legea nr. 207/2015. Cuantumurile de la care obligaţiile fiscale restante fac obiectul publicării pe pagina de internet a ANAF şi Procedura de publicare a listelor debitorilor şi cuantumul obligaţii fiscale restante înregistrate au fost aprobate prin OPANAF’, informează ANAF. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata