ANAF publică lista cu micii contribuabili cu restanţe fiscale; lista persoanelor fizice, în câteva zile

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală publică marţi, 10 mai, listele cu micii contribuabili care figurează cu restanţe fiscale la data de 31 martie 2016, însă nici aceasta nu va cuprinde persoanele fizice, a declarat luni, preşedintele ANAF, Dragoş Doroş.

‘Mâine (marţi — n. r.) afişăm listele cu micii contribuabili cu restanţe. La cele cu persoane fizice încă se lucrează, pentru că aici sunt cei mai mulţi’, a spus şeful Fiscului.

El a precizat că lista cu persoanele fizice va fi gata ‘în câteva zile’.

ANAF a publicat, în data de 3 mai 2016, primele liste cu cei 2.672 de contribuabili mari şi mijlocii care au restanţe fiscale. Obligaţia de publicare a listei debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante este prevăzută de art. 162 din Codul de procedură fiscală aprobat prin Legea nr. 207/2015.

Agenţia a majorat, la începutul lunii aprilie, limitele minime de la care datoriile restante la 31 martie 2016 se publică pe site-ul instituţiei. Astfel, Fiscul va include pe listă firmele mari care au datorii de peste 100.000 lei, contribuabilii mijlocii cu restanţe de peste 50.000 lei, persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice independente sau profesii libere pentru datorii de peste 10.000 lei şi persoanele fizice cu datorii de peste 1.500 de lei.

Iniţial, aceste limite de sumă erau mult mai mici, între 100 de lei pentru persoane fizice şi 1.500 de lei pentru marii contribuabili. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata