Andrei Andronie, tânărul care a ucis în 2011 doi oameni cu maşina, condamnat la 7 ani închisoare

Andrei Traian Andronie, tânărul care a produs în 2011 pe Calea Floreasca din București un accident rutier soldat cu decesul a două persoane, a fost condamnat vineri, 5 decembrie, de Curtea de Apel București la șapte ani închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Decizia este definitivă.

El a primit inițial cinci ani și șase luni de închisoare cu executare în urma deciziei Judecătoriei sectorului 1, însă CAB i-a mărit pedeapsa la șapte ani, după ce a admis apelul procurorilor.

„În temeiul art.39 alin.1 lit.b Cod penal, art.45 alin.1 și 5 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare sporită cu 1 (un) an, urmând ca inculpatul Andrei Traian Andronie să execute pedeapsa principală de 7 ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a,b și i Cod penal”, se arată în decizia instanței.

Totodată, judecătorii au redus cuantumul daunelor morale acordate părților civile (3 persoane) de la 80.000 de euro fiecare la 25.000 euro fiecare și alte daune solicitate de alte cinci persoane de la 50.000 euro la 10.000 euro fiecare.

În schimb, CAB a menținut pedeapsa inițială de nouă luni de închisoare cu suspendare în cazul lui Petruț George Barbu, un alt șofer implicat în accident.

Pe noiembrie 2011, Andrei Andronie, pe atunci în vârstă de 20 ani, conducea un autoturism marca BMW pe calea Floreasca din București, când a fost oprit de un echipaj al Poliției.

El nu a oprit la semnalul agenților, astfel încât o mașină a Poliției a plecat în urmărirea lui. Când a ajuns la intersecția cu str. Gheorghe Bănciulescu, având o viteză excesivă, tânărul a intrat în coliziune cu o altă mașină, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în impact cu un taxi, care era staționat lângă bordură.

În urma impactului, au decedat șoferul taxiului, Robert Ștefan Micu, și un pasager din taxi, Ana Maria Nistor. De asemenea, trei prieteni ai lui Andrei Andronie care se aflau în mașina acestuia au fost răniți.

Andrei Andronie a refuzat să se supună testării aerului expirat iar după ce a fost condus la INML a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul le-a declarat polițiștilor că nu îl interesează urmările acțiunii sale, întrucât urmează să plece din țară, fiind student în Olanda. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata