Anexarea Crimeei va costa bugetul Rusiei 2,8 miliarde de dolari pe an

Costul integrării Crimeei în Federaţia Rusă va fi de aproximativ 100 de miliarde de ruble (2,8 miliarde de dolari) pe an, a declarat, luni, ministrul rus al Economiei, Alexei Ulyukayev, transmite Dow Jones Newswires.

Într-un articol publicat în Rossiyskaya Gazeta, cotidianul oficial al guvernului rus, Alexei Ulyukayev a spus că Rusia va sprijini Crimeea cu aproximativ 100 de miliarde de ruble pe an, începând din 2015, sumă care nu include însă şi investiţiile făcute în infrastructura din peninsulă.

Ulyukayev a adăugat că sancţiunile occidentale ‘nu reprezintă un joc de sumă nulă, ci un joc cu rezultate negative’, precizând că, deşi firmele occidentale se opun oricăror sancţiuni, climatul de instabilitate nu oferă stimulente companiile pentru a investi.

În ceea ce priveşte perspectivele economiei ruseşti, Ulyukayev a estimat că, în 2014, PIB-ul Rusiei va înregistra o creştere de 2%, sub prognoza de 2,5% publicată de Ministerul rus al Economiei la finele anului trecut.

De asemenea, Ulyukayev se aşteaptă la o înrăutăţire a mediului inflaţionist, estimând că rata anuală a inflaţiei va ajunge în scurt timp la 7%.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat, vineri, legea privind ratificarea Tratatului de reunificare a Crimeei şi Sevastopolului cu Rusia, precum şi legea privind primirea în componenţa Federaţiei Ruse de noi subiecţi (Republica Crimeea şi oraşul Sevastopol), documente aprobate anterior de cele două camere ale parlamentului federal rus. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata