Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume

Cancelarul german, Angela Merkel, rămâne cea mai puternică femeie din lume, înaintea președintei băncii centrale americane (Fed) Janet Yellen, potrivit listei anuale publicate miercuri de revista Forbes, transmite AFP.

Este a patra oară consecutiv când Angela Merkel se impune în fruntea clasamentului celor mai puternice femei din lume, precum și a noua oară în decurs de 11 ani.

Filantropul și om de afaceri american Melinda Gates este a treia, ca și anul trecut, președinta braziliană Dilma Rousseff coboară de pe locul 2 pe locul 4, iar directoarea Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, urcă de pe locul 7 pe locul 5.

Hillary Clinton figurează pe locul 6 al actualei liste anuale a celor mai puternice femei din lume. Optsprezece dintre acestea, printre care Janet Yellen, apar pentru prima dată.

Noua șefă a General Motors, Mary Barra, este pe locul 7, înaintea lui Michelle Obama, aflată pe locul 8.

Lista cuprinde nouă șefi de stat, reprezentând 641 milioane de persoane, 28 de directori generali și 13 miliardare.

Cea mai tânără rămâne excentrica Lady Gaga (28 de ani, pe locul 67). Cea mai în vârstă este regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit (88 de ani, pe locul 35).

Cele mai puternice 100 de femei din lume lucrează în domeniul tehnologic, politică, afaceri, presă, finanțe, organizații de caritate. Puterea lor a fost determinată de Forbes în funcție de bani, forță mediatică, impact și sfere de influență. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata