ANI: 32 de parlamentari (22 de deputaţi şi 10 senatori), incompatibili

Agenţia Naţională de Integritate a constatat în cazul a 32 parlamentari (22 deputaţi şi 10 senatori) încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri printre cei declaraţi incompatibili se află Petre Roman şi Sorin Ilieşiu.

Astfel, ANI a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către 22 deputaţi şi 10 senatori ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, contrar prevederilor art. 82, alin (1), lit. a), c) şi e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu funcţiile de „administrator”, „membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale”, „calitatea de comerciant persoană fizică” sau cu „funcţia de reprezentant al statului în adunările generale ale societăţilor comerciale prevăzute la lit. a)”.

Persoanele menţionate au încălcat şi prevederile art. 15, alin. (1), lit. a), ale art. 16, alin. (2), lit. a) şi e), precum şi ale art. 17, alin. (1) din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor.

De asemenea, ANI a constatat şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 Cod Penal, în cazul a trei deputaţi şi un senator, ca urmare a faptului că nu au menţionat în declaraţiile de interese calităţile şi funcţiile deţinute, motiv pentru care Agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Florin Ciurariu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine simultan funcţia de deputat şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul Ciurariu Florin Întreprindere Individuală.

George Cornel Comşa se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine simultan funcţia de deputat şi calitatea de administrator la SC DA Easy Way SRL şi SC Biz Round The Clock SRL.

Dorel Covaci s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut sau deţine, simultan, funcţia de deputat şi următoarele calităţi: administrator la SC Agripim SRL (19 decembrie 2008 — prezent); administrator la SC Cons Prifad SRL (19 decembrie 2008 — 14 iunie 2010). Agenţia a constatat şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, deoarece acesta nu a menţionat în declaraţiile de interese, depuse în calitatea de deputat (anii 2008 — 2013), funcţiile de administrator la SC Agripim SRL şi SC Cons Prifad SRL, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ștefan Petru Dalca s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 — 12 februarie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de deputat şi calitatea de administrator la SC Mercro SRL.

Ion Diniţă s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 — 23 ianuarie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de deputat şi calitatea de administrator la SC Forex Club SA.

Anton Doboş s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de deputat şi următoarele calităţi: administrator la SC E.ON Moldova Distribuţie SA (20 decembrie 2012 — 28 mai 2013); cenzor supleant la SC Romtrack SA (20 decembrie 2012 — 22 iulie 2013).

Agenţia a constatat şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii de către Anton Doboş, deoarece acesta nu a menţionat în declaraţiile de interese, depuse în calitate de deputat, funcţiile de administrator şi cenzor, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Traian Dobrinescu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut sau deţine, simultan, funcţia de deputat şi următoarele calităţi: administrator la SC Trado SRL (20 decembrie 2012 — prezent); administrator la SC Ovexind SRL (20 decembrie 2012 — 31 ianuarie 2013).

Constantin Cosmin Enea se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul Enea Constantin Cosmin Persoană Fizică Autorizată.

Ioan Mihăilă se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine simultan funcţia de deputat şi calitatea de administrator la SC R.D.M. Consulting SRL şi SC Imo Vittoria SRL.

Ioan Moldovan se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de administrator la SC Elian Restaurant SRL.

Zsolt Molnar se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată prin Molnar G Zsolt Persoană Fizică Autorizată.

Ion Ochi s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut sau deţine, simultan, funcţia de deputat şi următoarele calităţi: administrator la SC Explo Construct SRL (20 decembrie 2012 — prezent); administrator la SC Hidro-Sal Com SRL (20 decembrie 2012 — 12 iunie 2013).

Agenţia a constatat şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, deoarece Ion Ochi nu a menţionat în declaraţiile de interese, depuse în calitatea de deputat, funcţia de administrator al SC Explo Construct SRL, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Nechita Adrian Oros s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 — 8 aprilie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de deputat şi calităţile de asociat şi administrator la SC VET AGA PET SRL.

Marian Cătălin Rădulescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de administrator — preşedinte al SC Lion Worker Dezvoltare şi Construcţii SRL.

Ioan Sorin Roman se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 decembrie 2008, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de comerciant persoană fizică — titular al Întreprinderii Individuale Roman Ioan Sorin.

Petre Roman se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată — Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata