ANI: Avere nejustificată în cazul lui Nicolae Manolescu, ambasadorul României la UNESCO Paris

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat în cazul lui Nicolae Manolescu, ambasadorul României la UNESCO Paris, existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de aproximativ 78.000 de euro, între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu soția.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis joi , în 2009, Nicolae Manolescu a realizat venituri salariale în cuantum de peste 664.000 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost de peste 991.000 lei, rezultând o diferență nejustificată de aproximativ 327.000 lei (aproximativ 78.000 de euro).

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor de la Curtea de Apel București în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Nicolae Manolescu în perioada exercitării funcției publice.

Nicolae Manolescu deține funcția publică de ambasador, delegat permanent al României de pe lângă UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură), la Paris, începând cu data de 20 noiembrie 2006. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata