ANM a prelungit până vineri seară atenţionarea Cod Galben de ploi pentru nouă judeţe

Meteorologii au prelungit, joi, 24 aprilie, atenționarea Cod Galben de ploi, pentru 9 județe din sud-vestul și sud-estul țării, până în seara zilei de 25 aprilie.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, în intervalul 24 aprilie, ora 23,00 — 25 aprilie, ora 20,00, vremea se va menține instabilă.

În Oltenia, Muntenia și sudul Banatului, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, iar în zona Munților Banatului, Carpaților Meridionali și de Curbură se vor acumula între 25 și 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze ce vor depăși la rafală 50-60 km/h și temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor.

Județele aflate sub atenționare sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

ANM precizează că manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte regiuni ale țării, îndeosebi în a doua parte a zilei de vineri, 25 aprilie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata