ANM: Cod galben de ninsori şi viscol în Bucureşti şi 24 de judeţe, începând de vineri, până sâmbăta la prânz

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, joi, o atenționare Cod galben de ninsori și viscol pentru București și 24 de județe din sudul și centrul țării, valabilă în intervalul 6 februarie, ora 16,00 – 7 februarie, ora 14,00.

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a zilei de vineri și la începutul nopții de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munților Banatului și cea mai mare parte a Olteniei, Carpaților Meridionali și de Curbură. Apoi, până în dimineața zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde și în Muntenia și Dobrogea și va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia și la munte și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

‘Vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar și la munte, cu viteze de peste 50 — 60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăși 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate’, menționează ANM.

Meteorologii avertizează că vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineața zilei de vineri, 6 februarie. Ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local și în restul teritoriului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata