ANM: Cod Galben şi Cod Portocaliu de averse şi vijelii în 13 judeţe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, 27 mai, noi atenționări nowcasting Cod Galben și Cod Portocaliu, valabile în județe din Moldova, Transilvania, Muntenia și Oltenia, până la ora 15,30.

Conform meteorologilor, în intervalul orar 14,10-15,10, în jumătatea nordică a județului Mehedinți și local în județul Gorj, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse care izolat pot depăși 15 l/mp, precum și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Totodată, în intervalul 14,10-15,30, în județul Suceava (zona delimitată de localitățile Ostra, Iacobeni, Pojorâta, Breaza Câmpulung Moldovenesc, Moldovița și Frasin), în nordul județului Alba (în zona localităților Lunca Mureșului, Ocna Mureș, Noslac, Unirea Ocoliș, Lupșa, Bistra), în nord-estul județului Sibiu (în zona localităților Agnita Marpod, Alțina, Mihăileni, Bârghiș, Biertan, Moșna, Laslea, Iacobeni), se prognozează averse care trecător vor avea caracter torențial, ce vor atinge între 25 l/mp și 45 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice.

Fenomene similare se vor semnala în vestul județului Ilfov, local în județul Dâmbovița (îndeosebi zona de deal și de munte, și în vestul județului), local în sudul și estul județului Argeș, local în județul Prahova (îndeosebi zona de deal și de munte, și vestul județului), izolat în sudul județului Giurgiu, în județul Teleorman (îndeosebi în nord-vestul județului), precum și local în județul Călărași.

În plus, în intervalul orar 14,20-16,00, în sud-estul județului Cluj, mai ales în zona localităților Călărași, Luna, Câmpia Turzii, Viișoara, Ploșcoș, Cojocna, Suatu, Frata și Ceanu Mare, se vor consemna frecvente descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni mici, averse de ploaie care izolat vor cumula cantități de 20-25 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata