ANM: Informare meteo de viscol, polei şi ninsori, începând de vineri dimineaţă în întreaga ţară

23

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, joi, o nouă informare meteo de viscol, ninsori și polei, valabilă în toată țara începând de vineri dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul 9 ianuarie, ora 10,00 — 10 ianuarie, ora 14,00, în toate zonele montane va ninge, local abundent.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70-80 km/h viscolind și spulberând zăpada, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Orientali și Meridionali.

În restul teritoriului, vântul va avea intensificări locale și temporare, cu viteze la rafală de 45-50 km/h și vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza formarea poleiului.

Vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă, în Banat și Crișana va ploua și izolat se vor cumula cantități de peste 15-20 l/mp.

Până vineri dimineață, este în vigoare o informare meteo de ger și intensificări ale vântului. Potrivit acesteia, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopților și al dimineților în toată țara. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata