ANM: Vreme ploioasă în majoritatea regiunilor, în minivacanţa de 1 Mai

Vremea va fi instabilă și ploioasă în majoritatea regiunilor țării în minivacanța de 1 Mai, iar temperaturile se vor încadra între 16 grade Celsius, în zona Litoralului, și 24 de grade, în zonele de câmpie, a declarat, miercuri,Adrian Boariu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit specialistului, de 1 Mai, vremea va fi, în general, instabilă în întreaga țară.

‘De 1 Mai ne așteptăm să plouă, mai ales începând de după-amiază, plus descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Aceste fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse la deal și la munte, și în sud-estul țării, dar și local în restul teritoriului. Litoralul va fi o zonă puțin mai ferită de fenomene extreme, dar cerul va fi temporar noros și doar trecător este posibil să plouă’, a explicat Boariu.

Totodată, vineri, 2 mai, instabilitatea se va menține la nivelul întregii țări, fenomenele extreme urmând să fie prezente până la jumătatea săptămânii viitoare.

‘Vremea urâtă se va menține și pe data de 2 mai. Instabilitatea se va menține, mai ales după-amiază, când vom avea averse, descărcări electrice și intensificări de durată ale vântului. Fenomenele se vor semnala pe arii relativ extinse în vestul și în sudul țării, la deal și la munte, precum și local în restul teritoriului. Pentru zilele de 1 și 2 Mai, temperaturile se vor încadra în jurul valorilor de 16 grade, pe Litoral și în depresiuni, și de 23-24 de grade în zonele de câmpie. Vremea instabilă se menține și la sfârșitul acestei săptămâni în toate regiunile, iar de duminică se va intra într-un proces de răcire din punct de vedere termic’, a afirmat specialistul ANM.

Acesta a menționat, totodată, că o încălzire a vremii este preconizată pentru jumătatea săptămânii viitoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata