Antonescu exclude posibilitatea ca, în cazul în care va fi ales preşedinte, Ponta să rămână premier

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat duminică, 30 martie, la Piteşti, că, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, Victor Ponta nu va mai rămâne în funcţia de prim-ministru.

„Este ori-ori. Ori rămâne Ponta premier până când vrea dânsul (…) şi nu e Antonescu preşedinte, ori ajunge Antonescu preşedinte şi la scurtă vreme nu mai e Ponta premier”, a spus Antonescu.

El a explicat că Victor Ponta ar putea rămâne în funcţie doar dacă PSD va găsi un candidat la preşedinţie care să câştige alegerile.

„Dacă domnul Ponta reuşeşte să găsească un candidat la preşedinţie, dar am impresia că e o problemă. Sunt unii care se oferă, cum ar fi Tăriceanu sau Geoană, dar apoi se ceartă între ei şi nu se hotărăşte să-i ia. Sunt alţii pe care domnul Ponta i-ar vrea, cum ar fi Isărescu sau Maior, dar care, din diferite motive, nu vor dânşii. Nu ştiu ce o să se întâmple. Dacă găseşte totuşi pe cineva şi-l scoate preşedinte, atunci rămâne premier”, a susţinut liderul liberalilor.

Crin Antonescu a adăugat că, în situaţia în care candidatul PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, în Parlament se va forma o altă majoritate, care va depune o moţiune de cenzură înainte de instalarea noului preşedinte al ţării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata