Antonescu: Nu este exclus ca pe parcursul cercetării lui Mazăre să se petreacă nişte încălcări de reguli, abuzuri

10

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marţi că nu este corect ca premierul Victor Ponta să-i folosească pe cei care au votat la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu drept „paravan” în cazul lui Radu Mazăre, susţinând că nu este exclus să se petreacă nişte încălcări de reguli, abuzuri pe parcursul cercetării primarului Constanţei.

„Acesta este un truc tipic dlui Ponta, din păcate. Dl Ponta dacă s-ar retrage, dacă ar intenţiona vreodată să se retragă ar putea să o facă, lasă în scurtă vreme în urma sa o amprentă, avem lucruri tipice Ponta, îmi pare rău să o spun. Cei 7,4 milioane de oameni nu au nimic în comun cu situaţia dlui Mazăre. Dl Mazăre poate să fie nevinovat, pornesc de la asta, prin prezumpţia de nevinovăţie, s-ar putea să fie dovedit vinovat, sper să nu se întâmple aşa, sper pentru oricine. Nu este exclus să se petreacă pe parcursul cercetării cazului domniei sale chiar nişte încălcări de reguli, chiar nişte abuzuri, nu ştiu, oricum ar fi nu are nimic de-a face cu cei 7,4 milioane de oameni. Dl Mazăre este dl Mazăre şi cei 7.399.999 sunt altceva. Nu este corect din partea dlui Ponta să folosească acest număr mare de oameni, cu tot ceea ce au pus ei atunci în acel vot, drept paravan pentru o percheziţie la Mazăre”, a spus Antonescu la Gândul Live.

Printre lucrurile tipice Ponta, el a menţionat un „tip de neodemagogie cu gust îndoielnic”, precum mesajul publicat de acesta pe Facebook.

Antonescu a spus că există o bătălie pentru preluarea de bucăţi din justiţie din mai multe părţi.

El a mai afirmat că în general crede că există dosare politice, însă a arătat că afirmaţiile premierului în cazul acţiunilor justiţiei pentru cei care au câştigat în alegeri nu sunt de acceptat.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că nu crede că procurorii vor reuşi să ancheteze 7,4 milioane de români până-n noiembrie, întrebat fiind cum comentează percheziţiile efectuate dimineaţă la locuinţa liderului PSD de Constanţa, Radu Mazăre.

„Până la 7,4 milioane (de români — n.r.) nu cred că reuşesc până-n noiembrie”, a afirmat Ponta.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat marţi dimineaţă percheziţii la Primăria Constanţa, dar şi la domiciliul primarului Radu Mazăre. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata