Antonescu: Până la 1 mai Guvernul să adopte scăderea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit; altfel depunem moţiune de cenzură

Liberalii cer Guvernului să adopte până la 1 mai 2014 măsura scăderii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit, a anunţat, marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, precizând că în caz contrar aceştia vor depune moţiune de cenzură.

„Aşa cum am mai exemplificat, Guvernul Ponta 2 vorbise deja, angajase şi nişte documente oficiale despre măsura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, la 1 iulie anul curent. Astăzi, în completare la acest program avem o formulă vagă în această privinţă ca şi în altele. Decizia PNL este următoarea: cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la data de 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5 punte procentuale la angajator şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, atunci PNL va depune o moţiune de cenzură” , a spus Antonescu la Palatul Parlamentului, după reuniunea conducerii partidului.

El a adăugat, referindu-se la programul politic pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, că au fost prezentate ”câteva idei generale, vagi ”, dar nu au fost fixate termene clare pentru măsuri clare.

”Chestiunea aceasta naşte semne de întrebare în legătură cu voinţa politică Guvernului în ce priveşte susţinerea măsurilor respective. (…) În perioada următoare, cât de repede posibil, PNL are în vedere iniţierea unei dezbateri parlamentare privind viziunea şi angajamentul ferm şi fără echivoc al Guvernului în privinţa acestor două măsuri cât şi a altor măsuri de stimulare a mediului de afaceri şi de relansare e economiei româneşti. Vom solicita această dezbatere cu Guvernul, cu primul ministru în Parlament, pe subiecte foarte precise în care nu doar să facem schimb de politeţuri. (…) Poate aflăm cu acel prilej şi priorităţile cu adevărat ale acestui Guvern„, a spus Antonescu.

El a susţinut că între programul de guvernare din decembrie 2012, asumat de USL, şi ceea ce a trimis ca document marţi premierul în Parlament există diferenţe semnificative.

„Am fost contrariaţi cumva de prezenta astăzi (n.r.-marţi) în Parlament a primului ministru. În ciuda conţinutului foarte curtenitor la adresa Parlamentului, eu cred că din păcate astăzi Parlamentul a fost folosit pur şi simplu ca un decor pentru săvârşirea unei formalităţi sau îndeplinirea unei promisiuni făcută de către domnul Ponta domnului Băsescu. Nu am înţeles de ce a venit practic astăzi în Parlament, dacă nu pentru a bifa o formalitate pe care o angajase la Palatul Cotroceni. Suntem, cel puţin parlamentarii mai experimentaţi, cred, în faţa primei situaţii de acest gen în care la prezentarea unii program sau la angajarea răspunderii pe orice, discursul în Parlament al primului ministru să conţină atât de puţine şi atât de vagi referiri chiar la conţinutul documentului politic respectiv”, a precizat Antonescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata