„Anty Gin”, băutura cu un ingredient special: furnici roşii

O distilerie engleză produce de puțin timp un gin pe bază de furnici roșii, care dau băuturii un ușor gust de citrice, informează 7sur7.be. În fiecare sticlă de gin fabricată de distileria din Cambridge se găsesc 62 de furnici, nici mai mult nici mai puțin.

Furnicile roșii trăiesc în general în pădurile din emisfera nordică, în colonii mari. Pentru a se apăra de invadatori, abdomenul lor produce acid formic, pe care îl pot pulveriza. Acidul nu servește doar la îndepărtarea dușmanilor, ci este și un compus extrem de reactiv în alcool. În contact cu ginul, el creează așadar un ansamblu de mirosuri și savori.

Este un gust subtil, aproape ca cel al citricelor. Se potrivește bine cu aromele de plante și cu savoarea fructelor de ienupăr. Este incredibil că o creatură atât de mică poate conține atâtea gusturi’, afirmă Jonas Astrup Pedersen de la Nordic Food Lab din Munchies (Danemarca).

Firma daneză a colaborat cu distileria din Cambridge la producerea băuturii botezate ‘Anty Gin’. Înainte de introducerea în băutură, furnicile roșii sunt scufundate în etanol, fiind apoi amestecate cu ingredientele tradiționale ale ginului.

Prețul unei sticle este însă destul de piperat: curioșii ar trebui să plătească 200 de lire sterline (circa 280 de euro) pe o sticlă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata