Anul Nou Chinezesc – Anul Oii sau al Caprei Verzi de Lemn

Pe 19 februarie 2015, la a doua Lună Nouă de după solstițiul de iarnă, începe – potrivit calendarului chinezesc – Anul Oii sau al Caprei Verzi de Lemn. Chinezii, aproximativ două miliarde de persoane, de pe întreg globul, vor sărbători cu focuri de artificii, veșminte roșii și mâncăruri specifice Anul Nou Chinezesc, care mai este denumit și „Sărbătoarea Primăverii”.

Anul Oii sau al Caprei este al 4713-lea în calendarul chinezesc și se va încheia pe 7 februarie 2016, fiind urmat de Anul Maimuței. Cele mai favorabile luni ale anului guvernat de semnul Capre Verzi de Lemn sunt: iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

În calendarul chinezesc, fiecare an este reprezentat de unul dintre cele 12 animale care alcătuiesc un ciclu calendaristic: șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, și unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pământul, metalul, apa. Un tur complet al calendarului înseamnă cinci cicluri a câte 12 ani, adică 60 de ani.

2015 este un an în care folosirea abilităților mentale va fi mai importantă decât forța brută, iar bunul simț și înțelepciunea vor face ca pornirile agresive să pălească. Capra sau Oaia reprezintă o energie Yin, un simbol al păcii, al coexistenței armonioase și al liniștii. Numeroase evenimente ce s-au desfășurat pe parcursul ultimilor ani vor avea parte de soluții.

Capra, identificată drept partea Yin a duetului Yin&Yang, partea feminină, este mai calmă, fiind atrasă de poezie, artă și soluționarea problemelor într-o manieră lipsită de conflict. Yin este și un simbol al primăverii, timpul când noile ramuri încep să se înalțe spre cer, și al începuturilor, al dezvoltării și evoluției. Lemnul din această combinație este simbolul tuturor lucrurilor vii, al procesului de reînviere, fiind asociat cu copacii.

În acest an vor exista și perioade tulburi, în zodia Dragonului (de la echinocțiul de primăvară de pe 21 martie 2015, până pe 21 aprilie), și în special în zodia Bivolului (de la solstițiul de iarnă, din 22 decembrie 2015, până pe 20 ianuarie 2016). Anul Oii sau al Caprei anterior a fost 2003, iar următorul va fi 2027.

În 2015 nativii mai comozi vor fi împinși spre o viață activă. În plan financiar sunt favorizate persoanele născute în zodiile Șobolan, Capră, Maimuță, Mistreț. În plan sentimental le va merge bine celor din zodiile Câine, Șarpe, Tigru, Cocoș și Capră. La capitolul sănătate cei din Dragon, Iepure și Bivol trebuie să fie ceva mai atenți, mai disciplinați. Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt persoane calme din fire și au totodată posibilitatea de a-și păstra echilibrul energetic. Sunt caracterizate de o voință de fier, o capacitate imensă de rezistență și un spirit întreprinzător de invidiat.

Semnul oii sugerează succesul, Oaia este un simbol al artei, asociat cu liniștea și evoluția spirituală. Capra de Lemn este simbolul chinezesc al păcii, armoniei și seninătății, iar anul 2015 va fi unul în care conflictele, indiferent de scara la care se desfășoară, vor fi aplanate. La nivel global, provocările războiului se vor face din ce în ce mai puțin simțite și auzite și vom avea un an al compromisurilor și acalmiei. 2015 este un an universal de vibrație 8, ceea ce reprezintă o încărcătură pozitivă și prosperitate, cifra 8 fiind simbolul bogăției, al banilor și al împlinirilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata