APMGR: Producătorii de medicamente generice vor plăti o taxă clawback redusă

Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Laurenţiu Mihai, a declarat joi, 20 martie, că modificarea taxei clawback constă în aceea că producătorii de medicamente generice vor plăti o taxă clawback redusă.

„Modificarea taxei constă în aceea ca producătorii de medicamente generice vor plăti o taxă clawback redusă, formula de calcul ţinând cont că preţul genericelor, prin lege, este limitat la maximum 65% din preţul medicamentului original”, a explicat directorul executive al APMGR.

Potrivit acestuia, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au confirmat joi, în urma întâlnirii cu APMGR, modul de calcul diferenţiat al taxei clawback pentru medicamentele generice.

Potrivit APMGR, încurajarea consumului de medicamente generice rămâne singura soluţie realistă de asigurare a accesului la tratament al tuturor pacienţilor, în condiţii de menţinere sub control a costurilor publice, asociaţia solicitând autorităţilor să considere, pe termen mediu, excluderea producătorilor de medicamente generice de la plata taxei clawback. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata