Aproape 100.000 de vehicule Ford sunt rechemate la service pentru probleme legate de airbagurile Takata

Ford Motor a anunțat că extinde rechemarea la service a mașinilor echipate cu airbaguri produse de firma niponă Takata Corp, ca răspuns la solicitarea Agenției Americane pentru Siguranța Traficului (NHTSA), transmite Reuters.

Takata este implicată în mai multe acțiuni de rechemare la service demarate de diferiți producători auto din cauza riscului ca pasagerii să fie răniți de fragmentele metalice provenite din airbaguri. Agenția Americană pentru Siguranța Traficului estima recent că ar putea fi afectate de această problemă 7,8 milioane de vehicule în SUA.

Rechemarea include aproximativ 38.500 de vehicule în SUA, ceea ce majorează la 98.000 numărul total al vehiculelor Ford rechemate la service pentru probleme legate de echipamentele Takata.

Declarația Ford vine după ce, miercuri, Chrysler Group a anunțat de asemenea extinderea rechemării la service a mașinilor echipate cu airbaguri produse de Takata.

Agenția Americană pentru Siguranța Traficului a avertizat că airbagurile defecte pot exploda și pulveriza cioburi metalice.

Takata a admis că nu a descoperit încă din ce cauză explodează airbagurile, în condițiile în care, pe plan global, sunt rechemate la service peste 16 milioane de vehicule.

Ford va rechema la service anumite modele Ford Ranger produse în 2004 — 2005 și Ford GTs, fabricate în 2005 — 2006, vândute în Florida, Hawaii, Puerto Rico, Georgia, Alabama, Mississippi, Louisiana, Texas.

Printre companiile auto care au anunțat rechemări la service se află BMW, Mazda, Honda, Toyota, Chrysler.

În România, Ford a demarat producția la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici și prima mașină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova și motorul EcoBoost. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

airbagautoturisme FordFord Motorservice auto
Comentarii (0)
Adaugă comentariu